Lijepi islam

5 činjenica koje svjedoče istinitost islama

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Svi imamo svoje sumnje. Mnogi se pitaju je li njihova vjera neutemeljena, ne bi li bili druge vjere da su rođeni u drugoj obitelji, da su možda iz druge zemlje bi li imali drugačiji sustav vjerovanja…Islam ne odbacuje ova pitanja i zapravo potiče otkrivanje i razum kada se pristupa vjeri. Dakle, nije negativno propitivati ​​se. Svijest o Bogu može se izgraditi samo na čvrstim temeljima znanja. Allah nam u Kur’anu kaže: „Allaha se boje samo oni koji imaju znanje od Njegovih robova.“(35:28)

Evo sedam činjenica za one koji sumnjaju da je islam potpuna i savršena istina za cijelo čovječanstvo.

  1. Islam je ista poruka svih Božjih poslanika

Od prvog ljudskog bića i poslanika Adema , (mir neka je na njega), do posljednjeg poslanika, Muhammeda (mir s njim), poruka čovječanstvu se nije promijenila. Obožavajte Boga, jedinog pravog Boga, te slijedite primjere Njegovih poslanika.

Svakog je poslanika Uzvišeni Bog poslao čovječanstvu da prenese jednostavnu poruku: Bog je jedan. U Bibliji, Marko 12:29, Isus (mir s njim) je rekao: „… čuj, Izraele: Gospodin Bog naš je jedan Gospodin.”

I “Bog još reče Mojsiju, ovako ćeš reći sinovima Izraelovim: Jahve, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me je k vama: ovo je moj ime zauvijek, i ovo je moj spomen za sve naraštaje” (Izlazak 3:15)

Poruka islama ostaje ista, obožavaj samo Boga i slijedi Njegove poslanike, kao što je bilo od prvog čovjeka.

  1. Kur’an je jedina sveta knjiga koju čovjek nikada nije promijenio

Allah nam u Kur’anu obećava: Mi, uistinu, Kur’an objavljujemo i zaista ćemo Mi nad njim bdjeti (čuvati ga)!“ (15:9 ) Kur’an je zapisan za života i u vrijeme poslanika Muhammeda (mir s njim). Kur’an su također naučile napamet stotine i tisuće ljudi i širio se od riječi do riječi širom Arabije. Svaka riječ, slovo, pa čak i svaka pauza Kur’ana se prenosi i ostaje ista do danas, više od 1400 godina nakon objave.

  1. Islam promovira korištenje logike, razuma i znanja

Čovječanstvo je s razlogom dobilo logiku i intelekt. Bog od nas nikada ne bi tražio da to ostavimo po strani kada je u pitanju vjera i vjerovanje u Njega. Bez korištenja našeg intelekta, vjera postaje slaba.

Bog zna da je čovjeku potreban dokaz kako bi imao dublju vjeru. Čak je i Abraham (mir neka je s njim) tražio od Boga da mu da znak kako bi njegova vjera mogla biti čvrsta. I Bog je to učinio preko ptica koje je Abraham dresirao i pozvao natrag k sebi. Bog također pruža takav dokaz u islamu. Kur’an predstavlja razmišljanje i potiče ljude da razmišljaju o znakovima stvaranja i znakovima Kur’ana.

Knjiga koju ti objavljujemo blagoslovljena je, da bi oni o riječima njezinim razmislili i da bi oni koji su razumom obdareni pouku primili. (Kuran 38:29 ) A mnogi od tih znakova dolaze u obliku znanstvenih dokaza.

  1. Znanstveni dokaz

Neki od dokaza islama se tek sada otkrivaju kako čovječanstvo dolazi do znanstvenih otkrića. Neki od ovih znanstvenih dokaza uključuju:

Mora se ne miješaju jedno s drugim

Pustio je dva mora, susrećući se [jedno pored drugog]. Između njih je prepreka [pa] nijedan od njih ne prelazi.“ (55:19.-20.)

Ovo se zove fenomen haloklina i otkriven je tek krajem 19. stoljeća, najranije 13. stoljeća nakon objave u Kur’anu, do tada se vjerovalo da su mora samo jedno homogeno, slobodno tekuće tijelo. Zbog fizičke sile koja se naziva ‘površinska napetost’, vode susjednih mora se ne miješaju. Uzrokovana razlikom u gustoći njihovih voda, površinska napetost ih sprječava da se pomiješaju jedna s drugom, baš kao da je između njih tanak zid.

Širenje svemira

“Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, i Mi ga, uistinu, širimo.” (51:47)

Početkom 20. stoljeća jedino stajalište u znanstvenoj zajednici bilo je da je svemir fiksne veličine i beskonačnog postojanja. Međutim, suvremena istraživanja otkrila su da je svemir zapravo imao početak i da se neprestano “širi”. Činjenica koja je objašnjena u Kur’anu u vrijeme kada teleskopi i slična tehnološka dostignuća nisu bili ni blizu izuma.

Funkcija planina

Mi smo po Zemlji nepomične planine razmjestili da ih ona ne potresa, i po njima smo staze i bogaze stvorili da bi oni kuda žele stizali. (21:31)

U ajetu se navodi da planine imaju funkciju sprječavanja udara Zemlje (kako se ne bi pomjerila). Ovu činjenicu nitko nije znao u vrijeme kada je Kur’an objavljen. Otkriven je tek nedavno kao rezultat nalaza suvremenih geoloških istraživanja.

Planine igraju sličnu ulogu kao čavao ili klin koji čvrsto drži šator. Na primjer, Mount Everest, čiji se vrh nalazi otprilike 9 km iznad površine Zemlje, ima korijen dublji od 125 km.” Andre Cailleux i J. Moody Stuart, Anatomija Zemlje (McGraw-Hill Companies: 1968), 220.)

Slično, planine se protežu do površinskog sloja spajajući linije na površini i ispod nje, te ih spajaju. Učvršćujući Zemljinu koru onemogućuju bilo kakvo klizanje po sloju magme ili među slojevima. Znanstvene činjenice otkrivene tek nedavno, ali spomenute u Kuranu u 7. stoljeću.

Ovo su samo neki znanstveni dokazi u Kur’anu.

  1. Istina može biti samo jedna

Ako jedna vjera tvrdi da su anđeli bića kojima se treba moliti, druga da anđeli mogu postati demoni, a treća potvrđuje da su anđeli Božja tvorevina, sve tri ne mogu biti istinite u isto vrijeme jer su proturječne jedna drugoj. Ovo je jednostavna logična istina. Istina može biti samo jedna, a sve ostalo laž. Istina je reći da smo slobodni vjerovati u što god želimo, ali to ne čini istinu. Istina je jedinstvena. Ona nije i ne može proturječiti sama sebi. Bog je jedan i nitko Mu nije ravan. Njegova istina je jedinstvena. Svi su njegovi poslanici došli s jedinstvenom porukom koja je istina od njihovog i našeg Gospodara.                                                                                                                                                              

Izvor: www.aboutislam.net

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta